Praha.cz

 
Muzea a výstavy
V Den české státnosti na výstavu zbraní sv. Václava
Čtvrtek, 26. září 2013 07:44

V Den české státnosti na výstavu zbraní sv. Václava

28. října oslavíme Den české státnosti. Státní svátek letos připadl na sobotu. Den české státnosti si připomínáme v den, kdy zemřel český kníže sv. Václav, považovaný za hlavního patrona české země a symbol české státnosti. Při této příležitosti budou od 9:00 do 17:00 hod otevřeny reprezentační prostory Pražského hradu pro veřejnost a bude zde připravena expozice zbraní sv. Václava.

Celý článek...
 
Národní galerie oslaví výročí Karla IV.
Pátek, 20. září 2013 13:44
Národní galerie oslaví výročí Karla IV.

Číslo 666 je sice v naší kultuře spojováno s ďáblem, nicméně právě tolik let uplynulo od korunovace Karla IV. králem českých zemí. Národní galerie hodlá k této příležitosti uspořádat příští čtvrtek expozici středověkého a raně renesančního umění.

Celý článek...
 
Pražská muzejní noc již tuto sobotu
Pátek, 13. září 2013 08:22
Pražská muzejní noc již tuto sobotu Pražská muzejní noc se letos koná v poněkud  neobvyklém termínu. Uskuteční se již tuto sobotu, tj. 14. září. V původně plánovaném červnovém termínu byla kvůli povodním zrušena. V sobotu od 19 hodin bude pro návštěvníky připraven poutavý program v mnoha galeriích, muzeích, památkových objektech. Vstup na nabízené akce a speciální doprava je zdarma.

Celý článek...
 
Výstava Bible kralická 1613 - 2013 v Klementinu
Středa, 11. září 2013 15:44

Národní knihovna v Praze připravila k čtyřstému výročí posledního předbělohorského vydání Bible kralické zajímavou výstavu Bible kralická 1613 - 2013, kde bude toto dílo představeno ve světle historických, literárních i kulturních souvislostí. Výstava bude zahájena dnes v 16 hodinkardinálem Dominikem Dukou a synodním seniorem Českobratrské církve evangelické a předsedou Ekumenické rady církví v ČR Joelem Rumlem. K vidění budou starší české biblické překlady, původní tisky i některé cizojazyčné předlohy, originální tiskařské literky a také dobové písemné dokumenty, které jsou veřejnosti prezentovány poprvé.

Celý článek...
 


Strana 6 z 6